Ini Cerita Gua .. !

Cerita mimpi gua, cerita tido gua, cerita karut gua . . .

 

Cinta monyet aku jadi cinta realiti ?

Aku jumpa dengan seorang gadis yang mana dia adalah cinta monyet aku yang ke berapa entah, lupa nak bilang. Masa tu remaja lagi, baru kenal dunia cinta monyet. Waktu tingkatan 1, alahai, main belasah ja aku bercakap […]

6 tips untuk elak blog jadi usang

Blog ni dah usang ? Dak aih ! Tidak sesama sekali usang. Itu hanya sangkaan yang kurang positif dan tak patut dikeluarkan melalui bibir mahupun hanya bermonolog. Tak patut !

Arghhh ..

Tangisan lelaki dalam masjid teresak-esak

Tup tap tup tap, kita dah dalam pertengahan bulan yang paling mulia, bulan umat Nabi Muhammad SAW iaitu bulan Ramadan. Alhamdulillah, masih lagi dipanjangkan umur untuk bangun bersahur dengan ibu dan adik-beradik, diberikan kesihatan untuk […]

Bila terkena demam denggi

Banyak dah usaha kerajaan, masyarakat setempat mahupun individu dalam keluarga pasarkan info demam denggi nih tapi berapa ciput sangat yang ambil tindakan ? Kerajaan atau mana-mana NGO dah buat besar-besaran pasal betapa bahayanya demam denggi […]

Biar jadi tauladan baik untuk mereka !

Sambil duk santai kat rumah, sambil tunggu sales terjadi, sambil goyang kaki depan komputer, sambil tunggu duit affiliates, sambil menunggu waktu berbuka, aku menulis blog dalam suasana yang aman damai lagi harmoni.

Masa macam ni baru […]

Salam Ramadan al-Mubarak 1436H

Alhamdulillah, dapat bertemu lagi bulan yang penuh rahmat; bulan Ramadan pada 1436H.

Atau dengan kata nama lain yang orang kita bagi – bulan pesta ibadah.

Mana taknya, 70 kali ganda dapat berbanding bulan-bulan lain, tambah dengan segala […]

Idea cari duit di bulan puasa

Antara sebab paling obvious dalam hidup kenapa kena cari duit di bulan puasa adalah tidak lain tidak bukan – untuk beli juadah berbuka puasa, haha. LOL.

Dan jugak untuk terus hidup di dunia mencari redha-Nya.

Idea cari […]

Piala FA 2015 milik Singapura, aku yang malu ?

Malas nak ulas pasal bola. Singapura menang, Kelantan kalah. Selesai, hahaha. Andai kata Kelantan menang pun, aku malas nak ulas, tak pandai. Menonton game bola ni kurang minat tapi kalau Kelantan masuk akhir, kemungkinan […]

Juadah berbuka puasa, masak atau beli ?

Kurang dari sebulan lagi dah kita bakal sambut bulan mulia, bulan penuh keberkatan iaitu Ramadan. Mesti ramai yang excited mahu puasa, ada jugak yang tak sabar nak melahap masa berbuka puasa, ada jugak […]